Corona update – Huisartspraktijk Hundscheid – ROGGEL
Huisartspraktijk Hundscheid
Kerkstraat 18 6088 EG
ROGGEL

Corona update

Voorjaar/zomer 2022

In onze praktijk houden wij de richtlijnen van het RIVM aan. U bent niet verplicht een mond/neus masker te dragen (mits u geen klachten heeft die bij corona kunnen passen zoals hoesten, koorts en/of verkoudheidsklachten).

Verder geldt ’t volgende:

  • Heeft u klachten die kunnen passen bij corona (hoesten, koorts of verkoudheidsklachten)? Neem dan altijd eerst telefonisch contact met ons op voordat u de praktijk bezoekt.
  • Bent u positief getest op corona en dient u hiervoor beoordeeld te worden door een huisarts? Dan zal u gezien worden op een speciaal hiervoor ingericht spreekuur.
  • Bloedprikken en andere handelingen die door de assistente worden uitgevoerd, zijn alleen op afspraak

 

Corona (booster) vaccin

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.

Alle mensen in Nederland vanaf 18 jaar kunnen een afspraak hiervoor maken via het GGD. Dit kan online (https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/online-een-afspraak-maken) of telefonisch (0800-7070).

Klik hier voor meer informatie over het corona vaccin.

Zelftest: Corona-vragentest
Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl
Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer
Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links
Uitleg over het coronavirus. In makkelijk taal.