Corona update – Huisartspraktijk Hundscheid – ROGGEL
Header afbeelding
Huisartspraktijk Hundscheid
Kerkstraat 18 6088 EG
ROGGEL

Corona update

Update juli 2021

Maatregelen die de praktijk neemt om besmettingen te voorkomen:

  • Kom NIET naar de praktijk zonder vooraf telefonisch contact.
  • U wordt bij het maken van elke afspraak gevraagd naar corona gerelateerde klachten of dat u recent in aanraking bent geweest met iemand die besmet is met het corona virus. Als het antwoord hierop ja is dan zal u gezien worden op een speciaal hiervoor ingericht spreekuur.
  • Veel van uw vragen kunnen we beantwoorden via een E-consult (maak hiervoor een account aan op onze website), telefonisch consult of door middel van een video-bel afspraak.
  • Bloedprikken en andere handelingen die door de assistente worden uitgevoerd, zijn alleen op afspraak
  • Als u een afspraak heeft kunt u, na het desinfecteren van uw handen, plaatsnemen in de wachtkamer. U hoeft zich niet te melden bij de assistente.
  • Bij een bezoek aan onze praktijk is een mondkapje niet verplicht maar wel wenselijk als er geen 1.5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Heeft u een controle afspraak voor diabetes, hoge bloeddruk, astma of COPD? Deze kan op moment gewoon doorgaan. Let op; vooraf bloedprikken is op afspraak.
  • We vragen u minimaal 1,5 meter afstand te houden, ook in onze wachtkamer.
  • Het apotheekservice punt van De Doktersapotheek is vooralsnog gesloten. Neem contact op met uw apotheek welke mogelijkheden er zijn om uw medicatie af te halen.

Corona vaccin
Wij krijgen veel vragen betreft het corona vaccin. We hebben inmiddels de groep patiënten tussen de 60-65 jaar, patiënten met een BMI > 40 én patiënten met Down syndroom opgeroepen en gevaccineerd. Daarnaast zijn onze patiënten in de leeftijd van 18-60 jaar die normaal gesproken in aanmerking komen voor een griep vaccin ook opgeroepen. Zij hebben een uitnodiging ontvangen om een corona vaccin bij het GGD te laten zetten. Eind juni zal daar ook de groep patiënten van 12 t/m 17 jaar bijkomen.

Alle andere patiënten worden op volgorde van geboortejaar opgeroepen door de GGD. Hier hebben wij geen invloed op!

Klik hier voor meer informatie over het corona vaccin.

 

Zelftest: Corona-vragentest
Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl
Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer
Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links
Uitleg over het coronavirus. In makkelijk taal.