Corona update – Huisartspraktijk Hundscheid – ROGGEL
Huisartspraktijk Hundscheid
Kerkstraat 18 6088 EG
ROGGEL

Corona update

Update maart 2021

Het aantal besmettingen blijft nog steeds te hoog. Wij blijven daarom de volgende maatregelen nemen:

  • Kom NIET naar de praktijk zonder vooraf telefonisch contact.
  • U wordt bij het maken van elke afspraak gevraagd naar corona gerelateerde klachten of dat u recent in aanraking bent geweest met iemand die besmet is met het corona virus. Als het antwoord hierop ja is dan zal u gezien worden op een speciaal hiervoor ingericht spreekuur.
  • Veel van uw vragen kunnen we beantwoorden via een E-consult (maak hiervoor een account aan op onze website), telefonisch consult of door middel van een video-bel afspraak.
  • Bloedprikken en andere handelingen die door de assistente worden uitgevoerd, zijn alleen op afspraak
  • Als u een afspraak heeft kunt u, na het desinfecteren van uw handen, plaatsnemen in de wachtkamer. U hoeft zich niet te melden bij de assistente.
  • Bij bezoek aan onze praktijk vragen wij u om een mondkapje te dragen. Deze dient u zelf van thuis mee te nemen.
  • Psychische klachten worden zoveel mogelijk telefonisch ingepland, maar indien nodig op het spreekuur
  • Heeft u een controle afspraak voor diabetes, hoge bloeddruk, astma of COPD? De praktijkondersteuner zal telefonisch contact met u opnemen en ook bepalen of er bloed geprikt dient te worden. Zo nodig wordt u ingepland op het spreekuur
  • We vragen u minimaal 1,5 meter afstand te houden, ook in onze wachtkamer.
  • Het apotheekservice punt van De Doktersapotheek is vooralsnog gesloten. Neem contact op met uw apotheek welke mogelijkheden er zijn om uw medicatie af te halen.

Corona vaccin
Wij krijgen veel vragen betreft het corona vaccin. In februari hebben wij de eerste groep (63-64 jarige, patiënten met een BMI > 40 én patiënten met Down) gevaccineerd. Op dit moment hebben wij nog geen informatie gekregen van de overheid wanneer wij de volgende groep kunnen vaccineren. Wij roepen de mensen die in aanmerking komen, op dat moment per e-mail of per post op.

Klik hier voor meer informatie over het corona vaccin.

 

Zelftest: Corona-vragentest
Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl
Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer
Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links
Uitleg over het coronavirus. In makkelijk taal.